Antra Escènica

La paraula “antro” a l’Antiga Grècia es refereix al lloc subterrani i ocult on els homes es reunien per emergir-ne convertits en herois un cop havien superat els ritus que els conferia el “segon naixement” com homes.

L’equip d’AS MARIAS, ens trobam absolutament conscienciades amb la professionalització del sector, en el treball des de la seva arrel que es troba en les escoles superiors d’arts i en la primera passa que faran els graduats dins del món laboral.

És per això que amb el projecte Antra Escènica volem compartir les experiències, errors i troballes amb les companyes i companys de professió que un dia caminaran amb nosaltres o en sendes paral·leles.

El projecte coordinat per l’equip d’As Marias consta de dues parts:

Assistències a la creació: Les membres de l’Antra es converteixen en observadores dels assajos de companyies que es troben en processos de creació. Segons els interessos de cada participant assisteixen a diferents projectes, això fa que després entre els membres de l’Antra es puguin compartir distintes maneres de fer feina. L’objectiu és que l’assistent pugui nodrir-se, opinar, i aprendre del procés de creació.
D’altra banda, sempre que vulguin, els i les integrants d’aquest grup d’intercanvi poden escriure, demanar i proposar. La idea és mantenir una relació fluida i establir un vincle útil i de confiança, entre la companyia en procés de creació i amb les coordinadores.

Tot el que no ens conten:

Són quatre sessions de formació que As Marias destinem a parlar, debatre i compartir com produir, crear i generar-te un espai per a la creació. La nostra finalitat és compartir amb totes i tots les opcions que hi ha, les que vam haver de descobrir –i seguim descobrint- soles, parlar sobre el preu d’un artista, d’un producte; de les xarxes de creació i les residències; de vendre’ns, de vendre-ho, de les residències, mercats i circuits.
1a sessió: Constitució Companyies, burocràcia i dignificació del sector.
 2a sessió: Organització i Comunicació.
 3a sessió: Creació.
 4t Sessió Fires i Mercats.

Aquest projecte va començar el 2019 i cada any es fa una edició. La seva temporalitat és durant el curs escolar de Setembre a Juny i els horaris es defineixen en funció del procés creatiu de l’espectacle i la disponibilitat de la participant, ja que considerem que és important que ho puguin compaginar amb els estudis o la vida laboral.

Actualment aquest projecte està vinculat al C.IN.E (Centre d’investigació Escènica, Sineu), les membre d’Antra 2020 acompanyen els projectes residents del Centre.