Àgora

Encontre i intercanvi de coneixements amb expertes sobre temàtiques concretes.

L’Àgora és un encontre amb expertes i experts especialistes en temàtiques concretes. Persones que provenen de sectors molt diversos i estan disposades a oferir els seus coneixements a la companyia. Des d’As Marias tenim molt clares les nostres limitacions, i entenem que la investigació dins un procés de creació no pot créixer si la companyia no té la intenció d’amarar-se de sàvies que ens envolten.

Per a nosaltres l’Àgora és una manera més d’obrir el procés de creació i d’apropar la nostra feina a la gent. És una excusa per a escoltar, un desig de crear un espai d’encontre a on poder absorbir els coneixements de les persones que vulguin fer un intercanvi amb la companyia.

Una de les nostres finalitats és ampliar la propietat dels nostres espectacles, és a dir, que les nostres peces, deixin de ser, no només nostres, sinó d’un grapat de gent que ens acompanya durant la preproducció, la producció i la post-producció, i amb l’Àgora aconseguim que això succeeixi, i que de sobte, paraules que sortiren durant l’encontre mutin i acabin sent dramatúrgia.

A través de les Xarxes Socials d’As Marias, feim una crida d’expertes i experts que puguin tractar el tema concret del qual necessitem obtenir més coneixements, i a partir d’aquí es programa un encontre, a un espai que faciliti la comoditat de totes les participants.

Actualment el projecte Àgora està vinculat al C.IN.E (Centre d’investigació Escènica, Sineu), un grup de persones interessades en les arts escèniques acompanyen els projectes residents 2020 del Centre de Creació, i de manera regular succeeixen encontres per intercanviar coneixements i punts de vista.